MINDFULNESS

öka din närvaro och medvetenhet

Mindfulness

För att hjälpa dig att minska din stress, oro och eventuella sömnproblem använder jag mig av både coachade samtal och mindfulnessträning. Här nedan får du en första inblick i hur mindfulness kan hjälpa just dig.

Att vara ”mindful” – medvetet närvarande i nuet

Ett förhållningssätt som vi människor har med oss av naturen. Men i dagens samhälle med dess höga levnadstempo, tv, internet, tidningar, mobiltelefoner och allt som vi ”måste” göra, har vi svårare än någonsin att befinna oss just HÄR & NU.

ETT STÄNDIGT FLÖDE AV TANKAR

Ett ständigt flöde av tankar som triggar oss gör att vi faktiskt allt för ofta lever med tankebanor kring saker som antingen har gått snett i det förflutna eller som vi planerar för framtiden, samtidigt som vi oroar oss för att våra planer inte utfaller som vi har tänkt oss. Med ett sådant förhållningssätt riskerar vi inte bara, att förlora nuet – den enda stund ur sikte som vi egentligen har och som vi kan påverka, utan också trötta ut oss både mentalt och fysiskt. Att detta får negativa konsekvenser råder det idag inget tvivel om.

När du vill göra en förändring
mindre stress

Lösningen finns redan

Tack och lov finns både forskning och praktisk erfarenhet som pekar på lösningar. Lösningar som vi kan omsätta i praktiken redan idag.

Träning i medveten närvaro

Genom träning minskar vi våra reaktiva, automatiserade sätt att hantera problem, och vår förmåga att finna fler och mer flexibla lösningar på problemen ökar. Vi blir mer öppna för det som händer och lär oss förstå våra reaktioner bättre, och kan därigenom göra klokare val.

Minska Stress

Mycket av den stress vi utsätts för orsakas inte av det som faktiskt sker, utan av våra tankar kring det som sker. Detta beteende är till stor del automatiserat och inte något som vi väljer medvetet. Genom träning i mindfulness blir vi mer och mer medvetna om att tankarna är just tankar, och inte automatiskt sanningen. Vi lär oss också att känna igen tidiga kroppsliga signaler om stress. Stresspiralen kan på så sätt stannas upp i ett tidigt skede och onödig stress kan undvikas.

 

KOM IGÅNG OCH TRÄNA INOM 5 MIN

Ladda ner en app till din smartphone och du är igång. Detta är den mest populära mindfulnessappen just nu: iPhone & Android  Du kan vara igång redan inom 5 min, om du sedan gör det till en vana för att få alla fördelar med träningen är upp till dig.

TRÄNA I GRUPP

Vill du få större effekt med din träning kan du med fördel gå med i en mindfulnessgrupp som träffas under åtta veckor. Du tränar, utbyter erfarenheter och får en fördjupad kunskap som du bär med dig till din egen träning hemma. Googla bara eller ta en titt vad MindfulnessCenter har att erbjuda – det finns många duktiga instruktörer över hela landet. Eller är ni en grupp på företaget som vill börja träna – tveka inte då att höra av dig för mer information.

VILL DU VETA MER

Här kan du läsa mer om vad Dr Ola Schenström skriver om forskning och effekter av mindfulnessträning.

ÄR DET STRESS DET HANDLAR OM?

Vill du gå till botten med detta för att skapa en varaktig förändring där stress inte får lika stor plats varken på jobbet eller hemma? Då är det klokt att börja med att ta hjälp till att få ett nytt perspektiv på både ditt tankemönster och din omgivning, och först därefter specifik stresshantering.
Läs mer om stress här!

När du vill göra en förändring

MINDFULNESS PÅ DIN ARBETSPLATS

Är ni en grupp på er arbetsplats som vill börja träna eller prova på i en workshop?